top of page

Tråkmånsafton/Kompani Giraff (Dansistan/Cirkusistan)

15-16 jan


En cirkusföreställning om årets tråkigaste dag. Antti får veta att det precis som Julafton och Midsommarafton också finns en Tråkmånsafton. Det är den dagen på året då man ska ha tråkigt och den infaller just i dag. Tillsammans med Jonny-skrotsamlare och Leif Nordin, världens bästa grannar, utforskas fina tråkmånstraditioner som prylstädning, garderobsfiske och badkarsdykning. Men hur trion än anstränger sig för att ha riktigt tråkigt så misslyckas de – det blir helt enkelt en alldeles för rolig dag.

Med akrobatik, objektmanipulation och jonglering berättar cirkusartisterna Julietta Birkeland, Jenny Soddu och Jean-Hicham Rahmoun en historia där allt faller upp, dyker ut och cyklar fram, och där publiken presenteras för en i vår tid snart glömd lekkamrat – vardagstristessen.

Baserat på en barnbok av Adam Dahlin i dramatisering av Stina Oscarson.

På scen: Julietta Birkeland, Jenny Soddu, Jean-Hicham RahmounEfter en barnbok av: Adam DahlinDramatisering: Stina OscarsonRegi: Viktoria DalborgMusik: Magnus LarssonScenografi och kostym: Sus SodduMask: Matilda BragnerMagikonsult: Axel AdlercreutzKoreografiöga: Katarina Lundmark

foto: Håkan LarssonComentários


bottom of page