top of page

Lucky Numbers/Stina Nyberg (Riksteatern)

27-28 oktEn duett, två dansare, tusen möjliga danser.

I Lucky Numbers möter vi två dansare som rör sig till musiken, till varandra, till en inre känsla och i en föreställd värld.

I ett lapptäcke mellan aktioner och reaktioner rör sig dansarna Lisa Janbell och Ama Kyei på gränsen mellan bilder och upplevelser, till en pumpande rytm med ständigt föränderliga relationer. Stina Nybergs nya verk för Riksteatern är skapat i nära relation med DJ:en och kompositören rRoxymore och framförs i ett rum skapat av Josefin Hinders i samarbete med textilkonstnären Anna Nordström. Hennes Youtube-inspirerade lapptäcken ramar in rummet till en plats för gemensamma upplevelser.

”Lucky Numbers är verkligen en duett med dansarna Lisa och Ama som huvudpersoner - som klubbkids, vänner, dansare och som människor som skapar ett rum som på något sätt vibrerar. De är upptagna med att undersöka vad det egentligen betyder att “digga” till musik och de gör det hela tiden i förhållande till varandra och till publiken som omger dem.” (Stina Nyberg)


Medverkande

Dans: Lisa Janbell och Ama Kyei


Konstnärligt team

Koreografi: Stina Nyberg i samarbete med dansarnaMusik: Hermione Frank aka rRoxymoreScenografi, ljus och kostymdesign: Josefin HindersTextilkonst: Anna NordströmMaskör: Rebecca AfzeliusTeknisk samordnare, scenmästare och turnéledare: Johan RydénLjud- och ljustekniker: Per FritzKoreografisk rådgivning: Maryam NikandishWorkshops: Amelis Riquelme Nicoletti, Emma Rozgoni och Anna StåhlDanscoachning: Mona NamérDansare under research: Bambam FrostTrailer och pressfoto: José FigueroaLanseringsbild: Res


Producent
Comments


bottom of page