top of page

Barnformen/Malin Elgan

7-9 okt


Fyra dansare i 11-årsåldern gör en koreografi från 2007 – Formen sa: gör av Malin Elgán. Resultatet blir föreställningen Barnformen, där rörelser har skiftat plats från vuxna dansarna i det föregående verket till barnen i det nya. Och precis som sina föregångare till dansare växlar barnen mellan diverse former, kroppar och gestik hämtade ur naturdokumentärer, spelfilmer och något i stil med folkdans. Barnformen är på så vis en förlängning av tidigare idéer om – omfördelning av rörelser, vår rörelsefrihet, skifte av kontexter och friläggande av rörelsers betydelser. Det är en sak. Samtidigt kan situationen liknas vid då barn prövar vuxnas skor, obrydda om vad som passar och inte placerar de sig själva i relation till världen.

Barnformen streamades live från MDT i februari 2021. Men nu visas föreställningen för första gången inför publik i salong.Koreografi: Malin Elgán

Dans: Ted Bäckström, Carla Crépin, Zizou Reinholdsson och Jannah Romdhane

Assistans dans: Pär Andersson och Lisa Schåman

Ljud: Daniel Söderberg

Kostym: Hanna Westerling

I samarbete med Kungliga Svenska balettskolan. Med stöd från Kulturrådet och Region Stockholm. Samproduktion MDT och Norrlandsoperan.


Foto: Ulf LundinKommentare


bottom of page