top of page

TRÄD/ccap

5 jan-9 febTRÄD är en låtsasskog i rörelse, mystisk och lockande, där dansen förvandlas till deltagande och omsorg öppnar dina sinnen. Skogen visar dig sina stigar, du träder in bland träden, flyter in i det böljande skimmer och faller inuti en dröm. Tysta figurer närmar sig, sträcker sig efter dina fingertoppar, lindar sina armar och ben runt dig, bjuder in dig att delta i dansen. Förtrollad och rädd visar du din dans och skuggar dem som skuggar dig. Och vips tar vi ett språng, haltar och kryper, snubblar på tårna, rullar över golvet, hopar sig i en hög, breder ut ett nät, snurrar, hoppar fram, springer över fälten. Djärva och omsorgsfulla, det ena draget efter det andra, tillsammans har vi dansat den finkänsligaste koreografin. Och när skogen tar tag, lägger vi oss och vilar en stund, stannar kvar i våra sinnen, och vill aldrig mer lämna.

– Cristina Caprioli

koreografi Cristina Capriolikoncept & design Cristina Caprioli, Panagiotis Michalatosdigitalt landskap & programmering Panagiotis Michalatosljud alva noto, Opiateperformers (2023) Anton Borgström, Annika Hyvärinen, Johanna Klint, Frank Koenen, Oskar Landström, Hana Lee Erdman, pavleheidler, Louise Perming, Elinor Tollerz Bratteby, Kristiina Viialafotografi Håkan Larsson

TRÄD spelas för och med mindre grupper av besökare, assisterade av ccap dansare. Föreställningen välkomnar alla ’barn’ från 4 år. En specialversion framförs för och med barn och vuxna med fysiska och kognitiva variationer. En annan är speciellt utformad för seniorgrupper och andra minoriteter. Ingen tidigare danskunskap krävs.

TRÄD är ett långsiktigt projekt i kontinuerlig rörelse. Driven av en gemenskap formad av enskilda förnimmelser, verkliga och inbillade, dansad av snubblande kroppar, berörande och berörda på avstånd, i omsorgsfull samvaro. Det långa liv TRÄD har levt och fortsätter att leva har varit och är ett sant privilegium. Och ccap:s mest framgångsrika deltagandesprojekt. Sedan premiären 2011, har TRÄD spelats 620 gånger för och med tusentals deltagare, vid en mängd varierande platser och sociala miljöer, från MoMA PS1 i New York till Hallen i Farsta där den fortsätter spela sin dröm på obestämd tid.

Commentaires


bottom of page