top of page

ROCKING CHURCH, nedsänkt utsikt/ humans since 1985 ccap

29-30 okt
INSTALLATIONEN ROCKING CHURCH INTAR HALLEN I FARSTA

I produktionen PASS I HALL som pågår under hösten i HALLEN i Farsta bjuder ccap in externa gäster att presentera sina arbeten publikt.

Under hösten håller produktionen PASS i HALL till på HALLEN i Farsta, som utgår från ett koncept där ccap bjuder in externa gäster till att hålla publika presentationer. Bland dem finns konstnärsduon Humans since 1982, som erhåller ett residens och är aktuella med sin installation Rocking Church mellan den 19-30 oktober och 1 november. 


Konstnärsduon, som består av konstnärerna Bastian Biskof och Per Emanuelsson har ett iakttagande och experimentellt formspråk. De är kända för sina provocerande installationer och skulpturer som söker svar på världen och installationen Rocking Church är inget undantag. Läs mer om Humans since 1982 och deras tidigare verk här. 


Under andra halvan av residenset kommer ccaps installation nedsänkt utsikt vara uppspänt i HALLEN. Installationen framställdes hösten 2019 i HALLEN och fungerade som rumslig konceptuell inramning för ccap-produktionerna ASKA, utspridd aska och ASHES TO SOUND. nedsänkt utsikt beskrivs som en himmel som sänker sitt garde och samlas till en tunn yta. Fortfarande hängandes ovanifrån, allt mer nära inpå. Avstånd och närhet i ett. Hot och inramning i ett. Installationen välter rummets dimension, ändrar vår tidsuppfattning och bereder plats för drömlika berättelser. Overkliga, medryckande. 


Tillsammans håller ccap och Humans since 1982 två publika visningar med performativa inslag i av installationerna. 
Kommentare


bottom of page