top of page

Förklädesfabriken/ccap

10 april-2 juni


Förklädesfabriken är ett initiativ som vill göra en insats för vården och äldreomsorgen i Stockholm, som lider akut brist på utrustning med anledning av den pågående coronakrisen. Vårt mål är att producera skyddsförkläden till sjukhus, vårdcentraler och äldreboenden tills industrin har kommit ikapp.

Förklädesfabriken är ett ideellt initiativ som startades av Jens Peterson Berger och Lisa Peterson Berger under påskhelgen 2020. Därefter anslöt snabbt ett 20-tal personer som tillsammans organiserar verksamheten med stöd av ett stort antal volontärer.

Vid uppstarten av den första fabriken i Telestaden fick projektet stort stöd av Anna Grip och Cristina Caprioli (CCAP), som upplät sina fantastiska lokaler i Telestaden/Farsta - dansstudios till vardags - till Förklädesfabriken. Verksamheten växte snabbt, och i slutet av april öppnade en filial i Bagarmossen (Folkets Hus), för att sedan följas av ytterligare en systerfabrik på Orionteatern på Södermalm.

Den 2 juni stängde Förklädesfabriken Farsta, och produktionen sker nu i Bagarmossen och på Orionteatern.

Vi har under den här tiden samarbetat nära bland andra Blivande i Frihamnen, som också har producerat skyddsutrustning och hjälpte oss att komma igång. Vi har också utbyte med flera andra gräsrotsinitiativ i Sverige och internationellt och har hjälpt flera verksamheter ute i landet att starta upp egen produktion.

Vi får ovärderligt stöd av såväl privatpersoner som företag - och viktigast av allt - ett stort antal enormt engagerade volontärer.

Ett varmt TACK till ALLA som stöder vårt arbete!留言


bottom of page